Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Κινηματογράφος και εκπαίδευση

Το αφιέρωμά μας σε ταινίες με θέμα την εκπαίδευση ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα! 
Θα μας βρείτε στο κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης,εκεί όπου είχαμε πραγματοποιήσει κι άλλα αφιερώματα στο παρελθόν.  

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και εισέρχεστε απο την είσοδο απέναντι απο το ΙΚΑ Κατερίνης, επι της οδού Κανελλοπούλου.   

Οι ταινίες που επιλέχθηκαν παρουσιάζουν διάφορες πτυχές της σχολικής καθημερινότητας, ιστορίες εκπαιδευτικών και μαθητών μέσα απο τη ματιά τεσσάρων σκηνοθετών!

Η πρώτη ταινία θα προβοληθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11/2017

"Στον κύριό μας με αγάπη" // To sir, with love  
έτος:1967
διάρκεια: 105'
χώρα: Αγγλία

 
















Ένας καινούριος καθηγητής έχει ν' αντιμετωπίσει μια τάξη από απειθάρχητους μαθητές και μέσα από τις προσπάθειές του, φέρνει στην επιφάνεια μερικά από τα προβλήματα και τους φόβους των εφήβων της δεκαετίας του '60.

Ο Σίντνεϊ Πουατιέ δίνει μια από της εκπληκτικότερες ερμηνείες του στο ρόλο του Μαρκ Θάκερεϊ, ενός άεργου μηχανικού, που καταλήγει να διδάξει στο σκληρό Ιστ Εντ του Λονδίνου. Η τάξη των αποφοίτων, που αναλαμβάνει, με πρώτους απ' όλους τον Ντένχαμ, την Πάμελα και την Μπάρμπαρα, ετοιμάζεται να τον συντρίψει, όπως ακριβώς έκαναν και με τον προκάτοχό του, αλλά ο Θάκερεϊ, δέχεται την "πρόκληση" των ατίθασων μαθητών του. Τους μεταχειρίζεται ως ώριμους νέους, που πολύ σύντομα θα μπουν σ' ένα κόσμο σκληρό, όπου θα πρέπει να επιβιώσουν ή να χαθούν εντελώς αβοήθητοι.



***Σας περιμένουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου