Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ "ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ με τα ΑΣΤΕΡΙΑ"

 


Και φέτος γεμίσατε το Θεατράκι στο Πάρκο με ένα μέσο όρο προσέλευσης σε κάθε προβολή τα 200 άτομα! Έξι ταινίες έγιναν αφορμή για να σμίξουμε και πάλι, να μοιραστούμε ιστορίες, να συζητήσουμε για ταινίες, να συγκινηθούμε, να προβληματιστούμε, να γελάσουμε και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον χειμώνα!

Αναλυτικά προβλήθηκαν:
**Ερωτική Επιθυμία
**Η Βασίλισσα της Κυψέλης
**Glory
**Amira
**Αντιγόνη
**Λουνάνα: Ένα Γιάκ μέσα στην τάξη

Ταινίες από την Κίνα, το Κόσοβο, τη Βουλγαρία, την Ιορδανία, το Μπουτάν.


Η επιλογή των ταινιών και η διαμόρφωσή του τελικού προγράμματος δεν είναι μια διαδικασία τυχαία, όπως αναφέρθηκε στην τελευταία προβολή της Λέσχης μας. Οι Κινηματογραφικές Λέσχες όπως και η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης ακολουθούν τις εξελίξεις στο σινεμά, παρακολουθούν τα  φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος, ενημερώνονται για νέες ταινίες και κινηματογραφιστές, σημειώνουν τίτλους ταινιών, διαμορφώνουν μεγάλες λίστες και καταλήγουν σε short lists και στο τελικό πρόγραμμα. 


Για κάθε κύκλο προβολών έχουμε από πριν παρακολουθήσει πάρα πολλές ταινίες ενώ εκείνες που σας παρουσιάζουμε ως τελικό πρόγραμμα προβολών τις έχουμε συζητήσει ξανά και ξανά σε μεταξύ μας συζητήσεις (διοικητικού συμβουλίου) με γνώμονα την καλλιτεχνική τους αξία, την πλοκή, τους ήρωες, τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες των ταινιών αυτών...επίσης...πάντα εξετάζουμε και το κατά πόσο οι κινηματογραφικές μας προτάσεις θα συναντήσουν τις κινηματογραφικές ανησυχίες του κοινού μας! 


Το θεατράκι γέμισε και φέτος το καλοκαίρι από εικόνες και ήχους της τέχνης της καρδιάς μας! Κρίμα που οι φωτογραφίες δεν μπορούν να μεταφέρουν εδώ την ησυχία που επικρατούσε σε όλες τις προβολές ανάμεσα στους θεατές! Κάθε Τρίτη και ένα θερμό χειροκρότημα πλημμύριζε το πάρκο Κατερίνης μετά από κάθε προβολή. Πολλές βραδιές είδαμε και τη συγκίνηση στα μάτια σας στο τέλος της ταινίας...

ίσως τελικά, εκεί στα υγρά βλέμματα να κρύβεται η απάντηση στην ερώτηση "τι είναι το σινεμά;"

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ! 

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΘΕΑΣΗ γιατί το σινεμά... ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ! 

θα μας βρείτε κυρίως στο παρακάτω FB group 

Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης | Facebook